Τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί φαινόμενα κλοπής κωδικών (password) σε άτομα που διαθέτουν "σπασμένα" προγράμματα στον Η/Υ τους. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε εδώ.
Όσοι λοιπόν χρησιμοποιείτε “σπασμένο” λογισμικό στους Η/Υ σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει περίπτωση αυτό να υποκλέπτει τους κωδικούς σας και να τους αποστέλλει σε μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα (π.χ. hacker). Μερικά “σπασμένα” προγράμματα που πιθανώς να κάνουν αυτή τη δουλειά είναι:
Nod32 Antivirus - “Σπασμένη” έκδοση
CuteFTP Client - “Σπασμένη” έκδοση
AVG antivirus - “Σπασμένη” έκδοση
Συνιστούμε σε όλους τους αναγνώστες μας που δεν χρησιμοποιούν αυθεντικές εκδόσεις των άνω προγραμμάτων και όχι μόνο και γενικά μη νόμιμο λογισμικό, να το αντικαταστήσουν με τουλάχιστον δωρεάν εκδόσεις όπως:
FileZilla (FTP Client)
Antivir ( Antivirus)
Avast (Antivirus)
...
Επίσης σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε τη χρήση κοινόχρηστων υπολογιστών (για παράδειγμα internet cafe) όταν χρειάζεται να αυθεντικοποιηθείτε (να δώσετε δηλαδή το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας) για να προσπελάσετε μια ιστοσελίδα (π.χ. τον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον λογαριασμό σας στο PayPal, τον λογαριασμό FTP σας) καθώς και να αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς σας.
Σε καμία περίπτωση επίσης δεν θα πρέπει να διακινδυνεύετε σε τέτοιους χώρους να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, διότι είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε προ εκπλήξεων ακόμα και αν η συναλλαγή πραγματοποιείται σε ασφαλές περιβάλλον.
clopyandpaste.blogspot.com