Freeware-Tools.Com

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

    Αλλαγές στο καθεστώς των μισθών και στην ελεύθερη αγορά εργασίας συνιστά ο Όλι Ρεν

    saoul
    saoul
    Ενεργό μέλος
    Ενεργό μέλος


    Μηνύματα : 237
    Πόλη : να μην σε νοιαζει.....
    Μέλος από : 16/01/2010

    Αλλαγές στο καθεστώς των μισθών και στην ελεύθερη αγορά εργασίας συνιστά ο Όλι Ρεν Empty Αλλαγές στο καθεστώς των μισθών και στην ελεύθερη αγορά εργασίας συνιστά ο Όλι Ρεν

    Δημοσίευση από saoul Τρι 09 Μαρ 2010, 05:12

    Αλλαγές στο καθεστώς των μισθών και στην ελεύθερη αγορά εργασίας συνιστά ο Όλι Ρεν 2wclagy

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα επανέρχεται στο σωστή πορεία, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του Προγράμματος Σταθερότητας, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα, ο Όλι Ρεν. Ωστόσο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος συνιστά αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα και ιδίως στη διαδικασία κατάρτισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Υπάρχει κράτος δικαίου. Υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις».

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες: «Ουδέποτε ετέθη, αλλά ούτε και τίθεται από την Κομισιόν, θέμα να επιβληθεί επέκταση της περικοπής των επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα».


    Ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει εργαλείο οικονομικής στήριξης στο πρότυπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν δηλώνει: «Η Ελλάδα θα πρέπει να αναστρέψει την απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της. Στο πλαίσιο των συστάσεών μας αναμένουμε η Ελλάδα να προωθήσει ένα σύνολο διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας στον δημόσιο τομέα, την προώθηση της μεταρρύθμισης στην Υγεία, τη βελτίωση της λειτουργικότητας στην αγορά εργασίας και στη διαδικασία κατάρτισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    »Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη λειτουργία της αγοράς αγαθών. Όπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει δέσμη ολοκληρωμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

    Ερωτηθείς για τα μέτρα που ήδη ελήφθησαν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει: «Αυτό το τολμηρό και στιβαρό πρόγραμμα για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών επαναφέρει τη Ελλάδα στη σωστή πορεία. Πρόκειται για ολοκληρωμένο και συνεκτικό πακέτο ουσιαστικών και μόνιμων μέτρων, που επενεργούν ταυτοχρόνως, τόσο στο σκέλος των δαπανών όσο και στο σκέλος των εσόδων.

    »Η επιτυχημένη έκδοση ομολόγων της 4ης Μαρτίου δείχνει ότι οι αγορές επίσης αποδέχονται το πρόγραμμα. Τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί μόνιμο αποτέλεσμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά επίσης είναι αναγκαία για να επαναφέρουν την ανταγωνιστικότητα σε υψηλότερο επίπεδο, την άλλη μεγάλη πρόκληση για την ελληνική οικονομία».

    Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να χρειαστεί η έμπρακτης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από την ΕΕ, ο κ. Ρεν απαντά: «Η ευρωζώνη έχει επιδείξει απτή και πρακτική αλληλεγγύη. Η ταχύτατη και θετική ευρωπαϊκή αντίδραση στην ανακοίνωση των νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου απεδείχθη πολύ δυνατή πρωτοβουλία επιδοκιμασίας, με σαφέστατη επιρροή στις αγορές.

    »Κατόπιν τούτου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογράμμισε ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα προχωρήσουν, αν χρειαστεί, σε αποφασιστική και συντονισμένη δράση για να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Εχουμε τους τρόπους και τα μέσα για να διασφαλίσουμε την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Αν καταστεί απαραίτητο η

    Επιτροπή θα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον συντονισμό της δράσης και της βοήθειας».

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, απαντά: «Μια ακόμη φορά σας επισημαίνω ότι η ευρωζώνη έχει τους τρόπους και τα μέσα να διαφυλάξει την οικονομική σταθερότητά της και να φέρει εις πέρας το έργο αυτό, αν κριθεί απαραίτητο και αν ζητηθεί κάτι τέτοιο».

    Όσον αφορά στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στα πρότυπα του ΔΝΤ, εμφανίζεται θετικός. «Ναι, γιατί δημοσιονομικές εξελίξεις σε κράτη-μέλη όπως αυτές που σημειώθηκαν στην Ελλάδα δεν πρέπει να επαναληφθούν. Κατά συνέπεια συνεργαζόμαστε στενά με όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και η Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει ένα τέτοιο εργαλείο οικονομικής στήριξης. Αυτό απαιτεί την υποστήριξη των κρατών-μελών της ευρωζώνης και θα πρέπει να βασίζεται σε αυστηρές προϋποθέσεις (rigorous conditionality). Παραλλήλως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει προτάσεις για την ενίσχυση του συντονισμού και τη βελτίωση της επιτήρησης της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών».

    Πηγη:In.gr

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ 18 Μάης 2024, 15:23