Το συνθετικό κρέας σύντομα στο τραπέζι μας
Η κατανάλωση κρέατος δεν είναι κάτι που βλάπτει μόνο τα ίδια τα ζώα. Συνεπάγεται ταυτόχρονα και λήψη των αντιβιοτικών και ορμονών που δίνουν στα ζώα οι παραγωγοί. Επιπλέον έχει πολλές επιπτώσεις για το περιβάλλον καθώς η βιομηχανία κρέατος είναι υπεύθυνοι για μεγάλο ποσοστό της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Στο μέλλον όμως όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν καθώς ενδέχεται το κρέας που τρώμε να μην προέρχεται από το κρέας κανονικού ζώου αλλά να είναι κατασκευασμένο σε εργαστήριο! Ο δημιουργός του «μπιφτεκιού του σωλήνα», ο Mark Post, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ανακοίνωσε πως θα αποκαλύψει τον προσεχή Οκτώβρη, το πρώτο μπιφτέκι που θα έχει παραχθεί σε εργαστήριο.
Όπως σημείωσε μάλιστα, ελπίζει ότι ο σεφ Heston Blumenthal θα γίνει και ο πρώτος μάγειρας που θα φτιάξει πιάτο με το δημιούργημά του. Αν και το κόστος για την παρασκευή του πρώτου μπιφτεκιού αγγίζει τις 220.000 στερλίνες, ο καθηγητής Post ελπίζει ότι η τιμολόγηση θα μπορέσει να πλησιάσει αυτή του πραγματικού κρέατος και όλοι θα είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν.
Φυσικά, πολλοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, κατά πόσον το κοινό θα είναι πρόθυμο να καταναλώσει το τεχνητό αυτό μπιφτέκι.
proho.gr
Η κατανάλωση κρέατος δεν είναι κάτι που βλάπτει μόνο τα ίδια τα ζώα. Συνεπάγεται ταυτόχρονα και λήψη των αντιβιοτικών και ορμονών που δίνουν στα ζώα οι παραγωγοί. Επιπλέον έχει πολλές επιπτώσεις για το περιβάλλον καθώς η βιομηχανία κρέατος είναι υπεύθυνοι για μεγάλο ποσοστό της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Στο μέλλον όμως όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν καθώς ενδέχεται το κρέας που τρώμε να μην προέρχεται από το κρέας κανονικού ζώου αλλά να είναι κατασκευασμένο σε εργαστήριο! Ο δημιουργός του «μπιφτεκιού του σωλήνα», ο Mark Post, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ανακοίνωσε πως θα αποκαλύψει τον προσεχή Οκτώβρη, το πρώτο μπιφτέκι που θα έχει παραχθεί σε εργαστήριο.
Όπως σημείωσε μάλιστα, ελπίζει ότι ο σεφ Heston Blumenthal θα γίνει και ο πρώτος μάγειρας που θα φτιάξει πιάτο με το δημιούργημά του. Αν και το κόστος για την παρασκευή του πρώτου μπιφτεκιού αγγίζει τις 220.000 στερλίνες, ο καθηγητής Post ελπίζει ότι η τιμολόγηση θα μπορέσει να πλησιάσει αυτή του πραγματικού κρέατος και όλοι θα είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν.
Φυσικά, πολλοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, κατά πόσον το κοινό θα είναι πρόθυμο να καταναλώσει το τεχνητό αυτό μπιφτέκι.
proho.gr